vrijdag 21 augustus 2009

islam en vrouwen onderdrukking

Ik heb een hekel aan vrouwen onderdrukking en alles wat ermee te maken heeft of sumbool voor staat.Mensen moeten eens uit de oertijd stappen, en naar een beschaafde wereld toe leven en ontdekken dat vrouwen niet minder zijn. Mannen en vrouwen zijn gelijk, er komen geen kinderen zonder mannen, en zonder vrouwen ook niet. Hoe dom moet je zijn om niet in te zien dat de geslachten elkaar in stand houden en elkaar aanvullen?Als dit zonodig MOET....en mensen denken zonder een burka niet verder te kunnen geloven in hun god, laten ze dan ergens naartoe gaan waar iedereen dat standpunt met hen deelt.De enige reden waarom een burka gedragen wordt naar mijn mening, is dat men zich wil onderscheiden en vaak ook alleen ter provocatie.Het dragen van een burka of zelfs een hoofddoek is zelfs in veel islamitische landen verboden. Alleen in Nederland, mag alles, kan alles, behalve als je zelf een nederlander ben, want dan mag je niets.Discriminatiepunten zijn er voor buitenlanders, niet voor nederlanders.Er bestaat in mijn ogen geen multiculturele samenleving, omdat er van beide kanten geen enkele interesse is naar elkaar.
Of de vrouw wordt direct of door indoctrinatie gedwongen een burqa te dragen, in dat geval is acceptatie ervan een vorm van medeplichtigheidalternatief is dat zij zelf kiest deze vorm van isolatie te dragen, in dat geval moet ze ook de gevolgen accepteren.Hoelang hebben we niet gevochten om een maatschappij te krijgen waarin niet religie bepaald wat mensen mogen maar waar mensen bepalen wat de grenzen zijn van wat de invloed van religie mag zijn?de burqa heeft maar 1 doel, het dehumaniseren van de draagster, ze is geen persoon meer maar een kledingstuk.Praat jij wel eens met je kleding? nee?, zover ik weet is het geven van een uitkering aan een kledingstuk ook niet een gewoonte.
Ik vraag mij heel erg af wat er aan de hand is in Nederland. Het lijkt net alsof iedereen zich moet aanpassen aan het Moslim geloof. Begrijp mij niet verkeerd, ik heb respect voor ieders geloof, maar een geloof waarin zon sterke regels gelden, zoals het dragen van een burka, en het uithuwelijken van vrouwen en hen onderdrukken, gaat mij te ver. Teminste als zij dat doorzetten in Nederland.Mijn mening is dat zij hier welkom zijn, maar dat zij zich wel moeten aanpassen aan onze westerse wereld. Een hoofdoek ok. maar een burka zou gewoon echt ten strengste verboden moeten worden. Ik ga toch ook niet met een bivakmuts over straat lopen?Wij zijn een multicultureel land, dat klopt, en dat is ook prima. Maar dat wil niet zeggen dat je hier maar alles kan en mag doen wat je zelf wil. Ik vind het asosiaal als iemand met een burka loopt. Je kan diegen totaal niet inschatten, of herkennen. Dit is een land waar iedereen vrij hoort te zijn, en als je niet vrij wil of kan zijn, of je er iets op tegen hebt, dan hoor je hier gewoon echt niet thuis.Kijk naar de spotprenten over de profeet. Dat mensen ze kwetsend vinden kan ik begrijpen, maar de hele wereld staat op zijn kop. Terwijl er ook zo vaak grappen gemaakt worden over God, Budha, sinterklaas,enz. Hiermee zie je dat als men zo fanatiek in een geloof gelooft (en dan bedoel ik ieder geloof), dat men helemaal doordraait. Ik vind zelfs dat geloof afgeschaft zou moeten worden. Want uitgewezen is dat men elkaar niet accepteren kan als men ieder een streng ander geloof heeft. Men begrijpt elkaar totaal niet. Erick Doorgeest

2 opmerkingen:

 1. In een maatschappij waar visuele expressie en gelaatsuitdrukkingen een belangrijk element zijn, vormt het dragen van een burqa inderdaad een bereiging in ons dagelijks contact en in onze ontmoetingen. Voornamelijk omdat we de persoon achter de sluier niet kunnen herkennen en haar gezicht niet kunnen 'lezen'. Dat plaatst ons in een ongemakkelijke situatie omdat we niet goed kunnen inschatten met wie we te maken hebben of hoe op onze woorden (fysiek en expressief) gereageerd wordt.
  Toch is het dragen van een sluier of burqa doorgaans een uiting van geloof. Niet van onderdanigheid aan man of God.
  Het is waar dat de Islam het dragen van de hoofddoek (en niet de burqa)promoot, doch niet verplicht. Het dragen van deze kledij heeft veel meer te maken met culturele en traditionele waarden, soms zelfs verplichtingen. Dit neemt niet weg dat, hier in het Westen, gesluierde vrouwen zelf kiezen voor deze manier van geloofsuiting.
  Ik zie niet goed in hoe een islamitische sluier verschilt van Joodse hoofddeksels of Christelijke nonnenkappen (en gewaden).
  Het verbieden van hoofddoek en/of burqa lijkt mij eerder een manifestatie van niet-emancipatie en onderdrukking.
  Als wij in het Westen claimen vrij te zijn, is een verbod op hoofddoeken een contradictio in terminis.
  U zegt dat als Moslima's ervoor kiezen in burqa gehuld te gaan, ze maar moeten instaan voor de gevolgen en moeten leven met de (sociale?) gevolgen. Inderdaad, iedereen moet instaan voor de consequenties een bepaalde manier van leven kan hebben, maar in mijn ogen zou het belachelijk zijn iemand anders te behandelen, starend aan te kijken (of de ontwijking ervan) of te be (of ver-) oordelen op basis van een kledingstuk of geloofsuiting. Je behandelt een katholieke non of een othodoxe jood toch ook niet anders dan een doorsnee al- dan niet gelovige burger? En als dat al gebeurt, is het meestal in de positief discriminerende zin. Het omgekeerde zou absoluut absurd en kinderachtig zijn.
  Wie bent u om te claimen dat onze Westerse maatschappij -toegestaan, na een lange strijd voor emancipatie- nu plots een vast en seculier of religieus homogeen gegeven is?! En wat is onze hoog gewaardeerde emancipatie waard als we mensen (en nu specifiek gericht op moslimvrouwen) niet toestaan zichzelf uit te drukken? Is dat niet net een hogere vorm van onderdrukking dan de hoofddoek en burqa waarvan u beweert een uiting van onderdrukking te zijn?

  BeantwoordenVerwijderen